Tickets

ABOUT TODAYSART 2008
EN / NL
Op 26 en 27 september vindt de vierde editie van het TodaysArt Festival plaats in het centrum van Den Haag. Dit jaar draagt het festival de titel Blue Light District, verwijzend naar de bekende blauwe uitingen van het festival. Het centrum van Den Haag fungeert als festivalterrein, met optredens zowel in de openbare ruimte als op de verschillende binnenpodia. Installaties, projecties en acts gebruiken de stad als podium en toveren de Haagse binnenstad tijdens het festival om tot een bolwerk van audiovisuele belevingen. Dit jaar leveren ruim 200 artiesten een bijdrage aan het festival waar veel verschillende kunstdisciplines zijn vertegenwoordigd en gecombineerd, zoals muziek, film, moderne dans, beeldende kunst en fotografie. De volledige line-up is inmiddels bekend gemaakt.

Dit jaar heeft het festival ook weer een uitgebreide muzikale line-up, en gebruikt het voor het eerst, naast de gebruikelijke muzieklocaties als het Paard van Troje, Nieuwe Kerk en Theater aan het Spui, ook de Rootz en de Dr. Anton Philipszaal, waar speciaal voor het festival 1.890 stoelen worden verwijderd om ruimte te maken voor zoveel mogelijk festivalgangers.

Het Blue Light District, de naam van het festivalterrein, is voorzien van allerlei kunstprojecten en installaties, waarvan een groot gedeelte inhaakt op de subthema's van dit jaar: openbare ruimte, infrastructuur en architectuur. Zo is er het openingsproject Station to Station van Staalplaat Soundsystem, waarbij in samenwerking met de NS het Centraal Station van Den Haag, inclusief treinen, als muziekinstrument wordt gebruikt. Ook de vele fietsen voor het station zullen een rol spelen; met behulp van een bijzondere magneet krijgen de bezoekers een fietsbellenconcert voorgeschoteld. Verder zullen veel van de festivalactiviteiten plaatsvinden in grote transparante tuinbouwkassen, verspreid over de Turfmarkt en het Spuiplein.

Een ander hoogtepunt is het optreden van State of Sabotage, een internationaal erkende micronatie die in het stadhuis van Den Haag 1.000 officiële paspoorten zal drukken voor bezoekers die een pasfoto meenemen. Ook Lab[au], het duo uit België die het grote Dexia-gebouw in Brussel tot een interactief canvas omdoopten, zijn van de partij met drie bijzondere projecten, waaronder EOD02. Deze installatie bevat vissen die in WOII nog zijn onderzocht door de Duitsers voor spionage doeleinden: de vissen communiceren met elektrische signalen, die vervolgens opgevangen kunnen worden en vertaald tot geluid en licht.

Kijk voor het volledige programma en andere informatie op de site.

We hopen dat je een waanzinnige tijd zult hebben op TodaysArt 2008!